یادداشت های یک معلم

یادداشت های یک معلم

سعی میکنم مقالات یا کتاب هایی که میخونم نکات خوبشو اینجا بنویسم با منبع.

طبقه بندی موضوعی

۵ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۱ ثبت شده است

نکاتی برای مدیریت کلاس

  1. کلاستان را با مطالب و افکار مثبت آغاز کنید: ایجاد محیط یادگیری مثبت و توجه و تمرکز عمیق دانش آموزان در آغاز درس میشود.
  2. بیان مشخص و واضح هدف آموزشی هر درس: میخواهنند بدانند مدرسه از آنها چه انتظاری دارند.
  3. اصول تقدم و تاخیر را رعایت کنید: درستان را عالی و قوی آغاز کنید (تقدم) و سپس با یادآوری و مرور یک بخش به پایان برسانید. (تاخیر)

نکته: بیان نکردن نکات اصلی و کلیدی در پایان درس نکات اصلی درس را در نظر دانش آموزان کم رنگ جلوه میدهد.

 

منبع: آنچه معلمان باید بدانند ، استیلا اربس ، دکتری روانشناسی تربیتی از دانشگاه کالیفرنیا

۰ نظر ۱۹ ارديبهشت ۰۱ ، ۱۷:۱۵
معلم

مدیریت زمان

راه های خلاقانه ای برای ایجاد زمان بیشتر در کلاس و نیز برای دستیابی به اهداف زیر وجود دارد:

1. تعیین اهداف کلی و عینی درس 2. ادامه تحصیل در دوره ارشد و دکتری 3. تصحیح و نمره گذاری برگه های امتحانی 4. شرکت موثر درکارگاه های توانمند سازی 5. بهره گیری بیشتر از زمان در کلاس 6. لذت بردن از تدریس

 

  1. تهیه فهرست: اهداف واقع بینانه روزانه را تعیین کنید و بر اهداف اصلی متمرکز شوید.
  2. زمان برای مطالعه: همواره کتابی را همراه داشته باشید برای وقت های مرده.
  3. واگذار کنید: در دنیای تدریس معلم خوب بودن به این معنا نیست که تمام کار ها را خودتان انجام دهید بلکه به این معناست که بدانید چه کسی میتواند کمکتان کند تا همه آنها را انجام دهید مثل دستیار معلم (همیار معلم): وظایفی که میتواند انجام دهد: مثل وارد کردن نمرات، تهیه تابلوی اعلانات و غیره.
  4. فقط سرگرم انجام کار نشوید: خیلی زود افسرده میشوید، ورزش، کوهنوردی، تفریح، عبادت
۰ نظر ۱۸ ارديبهشت ۰۱ ، ۱۶:۲۴
معلم

معلمان تازه‌کار ابتدا سردرگم هستند و در جست‌وجوی رهنمودهای مفید برای تدریس زیرا ضمن خدمت و کلاس‌های آموزشی تأکیدشان بیشتر بر فلسفه‌های متفاوت تدریس است و طرح درس. معلمان تازه‌کار دنبال دانش عملی هستند یا همان تجربه و ایشون با این کتاب قصد دارد تجربیات ساده و شخصی و کاربردی را در اختیار معلمان قرار دهد.

راه‌های ارتباط بهتر برقرار کردن بادانش آموز:

  1. یادگیری اسامی دانش آموزان
  2. شناسایی علایق شاگردان از طرق گفتگو: مثلاً در ابتدای سال موقع معرفی آن‌ها.
  3. با تحولات دنیا همگام شوید: وقایع جاری، گرایش‌های روز و تلفیق آن‌ها با تدریس.
  4. انتظارات را به‌صورت شفاف بیان کنید: مثلاً به‌صورت کتبی، پوستر، کانال و در طول سال تحصیلی توسط معلم رعایت شود و تذکر داده شود.
  5. به دانش آموزان درست زندگی کردن را درس بدهید: گاهی می‌توانید درس را متوقف کنید، دانش آموزان معلمی می‌خواهند که فراتر از محتوای کتاب درسی به آن‌ها زندگی را درس بدهد ، این درس‌ها بیشتر وقت‌ها در دانش آموزان به‌طور ماندگار تأثیر می‌گذارد.
  6. خودتان باشید: آنچه را که عقیده دارید درست است انجام دهید تقلید از دیگران همیشه نتیجه‌بخش نیست.

 

منبع: آنچه معلمان باید بدانند ، استیلا اربس ، دکتری روانشناسی تربیتی از دانشگاه کالیفرنیا

۰ نظر ۱۷ ارديبهشت ۰۱ ، ۱۶:۱۰
معلم

یادش بخیر چقدر برای این فایل [دانلود]زمان گذاشتم ؛ شاید به درد یه نفر خورد به عنوان راهنما

۰ نظر ۰۸ ارديبهشت ۰۱ ، ۲۰:۴۶
معلم

آن چه توجه متخصصان آموزشی سراسر دنیا را به خود جلب کرده است این است که چگونه مدارس باید فرصت های یادگیری را طراحی کنند تا انعکاسی از دنیای غنی اطلاعات و فناوری های امروز برای دانش آموزان باشد؟

چند نمونه از الگو های طراحی آموزشی مبتنی بر روش کارایی :

  1. روش برنامه ای اسکینر : آموزش برنامه ای: برای تقویت همه دانش آموزان کلاس و خسته نشدن دانش آموزان و فعال نگه داشتن دانش آموزان: محتوای آموزشی به صورت سوالاتی ارائه میشود که یادگیرنده باید به آنها پاسخ دهد در صورت درست بودن اولین پاسخ به فراگیر بازخورد مثبت داده میشوئد و در سوال بعدی به او ارائه میشود و در صورت نادرست بود پاسخ مفهوم دوباره به فراگیر اراده و یاد داده میشود.
  2. هدف های رفتار آموزشی میگر : رابرت میگر درباره استفاده از هدف های رفتاری برای طراحی فرصت های یادگیری می نویسد: «پیش از این که برای آموزش آماده شوید و پیش از این که مواد، دستگاه ها با روش خود را انتخاب کنید، باید بتوانید به وضوح هدف های خود را بیان کنید» تایلر: بسیاری از مشکلات آموزشی به دلیل مشخص نبودن اهداف مدارس و اینکه معلمان به طور روشن نمیدانند چه چیزی را باید تدریس کنند و از سوی دیگر دانش آموزان از آنچه از آنها انتظار میرود بی اطلاعند.
  3. یادگیری در حد تسلط مداس و بلوم: بلوم، که از ارائه دهندگان این نظریة است، معتقد است دست کم نود درصد از دانش آموزان می توانند به هدف های یادگیری دست یابند، فقط به این شرط که ما زمان کافی و روش ها و مواد مناسب را در اختیارشان قرار دهیم. بنابراین در روش یادگیر در حد تسلط، مدل ارزشیابی، تدریس، ارزشیابی مجدد و تدریس مجدد را پیشنهاد می کند، با استفاده از این روش فرصت هایی برای دانش آموزان فراهم می شود تا مفهوم یا مهارتی را بیاموزند. سپس از طریق برگزاری آزمون دانش آموزانی که بر مفهوم یا مهارت ارائه شده تسلط نیافته اند شناسایی و مفهوم یا مهارت مذکور به آنان تدریس می شود و دوباره میزان تسلط دانش آموزان  سنجیده می شود، این فرایند آنقدر تکرار می شود تا مفهوم یا مهارت آموخته  شود. بلوم راهبردهای متعددی را برای فراهم آوردن شرایط یادگیری در حد تسلط پیشنهاد می کند؛ از جمله استفاده از معلمان خصوصی، یادگیری و مطالعه در گروه های کوچک، مربیگری به وسیله همکلاسان (peer tutorig)، آموزش برنامه ای، آموزش با استفاده از مواد سمعی و بصری و بازی ها
  4. شرایط یادگیری گانیه: وقایع آموزشی باید طوری طراحی شوند که یادآوری مطالب آموخته شده قبلی را در دانش آموز تحریک کنند

منبع: طراحی فرصت های یادگیری در آموزش و پرورش ، آقاجانی، عزیزی ، صادقی

۰ نظر ۰۸ ارديبهشت ۰۱ ، ۲۰:۰۸
معلم